fbpx

Poroka

sanjska poroka – nasveti & ideje

Poroka_Petra Design
Poroka_Poročni prstni_Petra Design
Poroka_Poročni obod_Petra Design
Poroka_Poroka na plaži_Petra Design

Vol.1

Sanjska poroka v 10 korakih0!

Poroka, ustvarjalnost in načrtovanje so besede, ki so nepogrešljivo povezane!
Ko gre za načrtovanje poroke, ni pravega ali napačnega načina, obstaja pa preprost način organizacije načrtovanja poroke, ki bo zmanjšal stres in zagotovil, da boste v tem razburljivem obdobju dejansko tudi uživali.

Vaša poroka = Vaš poseben dan!

Toda preden rečete DA, vas čaka še kar nekaj dela. Ne glede na proračun ali časovnico je mogoče organizirati lep poročni dan, ki ga ne boste nikoli pozabili. Če iščete nasvete o tem, kako poskrbeti, da bo vaša poroka čudovita, imamo za vas 10 nasvetov za načrtovanje poroke!


Da bi bila vaša poroka čudovita, potrebujete čudovito poročno dekoracijo!

Poroka_Dekoracija_Napis dobrodošli svatje_Petra Design0
napis za poroko

Ne glede na to, ali vam je všeč nenavadna ali preprosta in tradicionalna dekoracija, morate upoštevati določena pravila.
Ker obstaja toliko različnih okrasnih elementov, smo se odločili, da vam s seznamom pomagamo opredeliti vsako podrobnost. Ne glede na to, kaj boste vključili ali izpustili, vam bo ta kontrolni seznam za poročno dekoracijo pomagal zagotoviti, da pri načrtovanju poroke ne boste pozabili prav na nič! Poroka naj bo!

Poroka_dekoracija na poroki_lampijoni_petra Design
lampijoni na poroki
Poroka_Namizna dekoracija_Petra Design
poročna namizna dekoracija
Poroka_Slikarska stojala kot dekoracija na poroki_Petra Design
stojalo za poroko

VAS ZANIMA IZPOSOJA POROČNE DEKORACIJE?


Poroke_Civilne poroke obred_Petra Design
civilne poroke

Kaj je poroka s civilnim obredom in kako je videti?

Civilni obred je nereligiozen, zakonit poročni obred, ki ga vodi pravni uradnik. Civilno poroko lahko vodi matičar ali namestnik matičarja za okrožje, kjer bo potekala.


Preberite več o civilnem obredu in postopku registracije zakonske zveze v Sloveniji.

Poroka_Cerkvena poroka kot pogosta izbira med mladoporočencima_Petra Design
cerkvene poroke

Cerkvena poroka kot pogosta izbira mladoporočencev

Najbolj priljubljen verski obred v Sloveniji je katoliški obred, izvajajo pa se tudi protestantski, pravoslavni in drugi. Za katoliško poroko v Sloveniji mora biti vsaj eden od zakoncev rimokatolik, saj rimskokatoliška cerkev dovoljuje poroke med dvema različnima katoliškima verama. Potrebni sta tudi dve priči.


Oseba, ki je že bila poročena po rimskokatoliškem obredu in nato ločena, se ne more ponovno poročiti, razen če ji je bila odobrena razveljavitev prejšnje zakonske zveze.

Potek cerkvenega obreda….


Poroka_Vabila za poroko_Poročna vabila za sanjsko poroko_Petra Design
poročna vabila za sanjsko poroko

Kako odabrati poročna vabila za svojo sanjsko poroko?

Vaša poročna vabila so prvi vpogled v vaš poročni dan, ki ga bodo vaši gostje imeli, zato je pomembno, da izberete vabila, ki odražajo vaš osebni slog in splošni ton vaše poroke. Ker je na voljo toliko možnosti, je težko vedeti, kje začeti. Vendar ne skrbite – tukaj smo, da vam pomagamo!

Prvi korak pri izbiri popolnih poročnih vabil je, da se odločite za slog, ki odraža vašo in zaročenčevo osebnost kot para, pa tudi splošni ton vašega poročnega dne. Načrtujete uradno afero? Razmislite o klasičnih vabilih z elegantnimi pisavami in tradicionalnim besedilom. Če pa iščete nekaj bolj unikatnega, lahko izbirate med številnimi sodobnimi in igrivimi slogi vabil. Rustikalne ali boemske neveste bodo morda želele razmisliti o rustikalno navdihnjenih vabilih z detajli na temo narave, medtem ko bodo pari, ki načrtujejo destinacijsko poroko, morda želeli izbrati vabila, ki odražajo lokalno kulturo njihove izbrane lokacije. Ko se odločite za splošni slog, je čas, da začnete zoževati podrobnosti

Naslednji korak je, da izberete besedilo, ki ga želite uporabiti na svojih vabilih. Najpomembnejša stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da mora vaše povabilo odražati vaju kot par – zato naj vas ne bo strah biti ustvarjalni! Kljub temu obstaja nekaj osnovnih pravil bontona, ki jih boste želeli upoštevati, ko gre za besedilo vaših vabil. Če na primer na vabilo vključite imena obeh staršev, mora biti ime očeta vedno na prvem mestu (npr. gospod in gospa John Smith). Podobno, če sta eden ali oba od vaših staršev pokojna, boste želeli uporabiti posebno besedilo, ki to odraža (npr. g. John Smith, očim neveste). Ko boste uredili osnove, je čas, da se malo pozabavate z besedilom!


Poroka_Poročna obleka_Petra Design
poročna obleka

Kaj je poroka brez poročne obleke?

Kako ste lahko prepričani, da ste izbrali pravo, ker je na voljo toliko možnosti?

Prvi korak je, da se odločiš, kakšen stil oblačenja želiš. Iščete nekaj tradicionalnega? Moderno? Seksi? Boho-chic? Ko se odločite za splošni občutek, ki ga želite, da daje vaša obleka, boste veliko lažje zožili svoje možnosti.

Laskajte svoji postavi: Telo vsake ženske je edinstveno in lepo, zato je pomembno, da izberete obleko, ki laska vašemu tipu postave. Če potrebujete malo pomoči na tem področju, ne oklevajte in prosite za pomoč zaupanja vrednega prijatelja ali družinskega člana ali celo profesionalnega stilista. Pomagali vam bodo poiskati obleko, ki bo poudarila vaše najboljše poteze in v kateri se boste počutili udobno in samozavestno na vaš veliki dan.

Poiščite tkanino, ki vam ustreza: Tako kot pri barvi je tudi za poročne obleke dandanes na voljo veliko različnih možnosti tkanin. Od padajočega šifona do strukturiranega satena, vzemite si nekaj časa in raziščite, katera tkanina bo ustrezala vašemu tipu postave in splošnemu občutku vašega poročnega dne.

Vse podrobnosti o vrsti poročnih oblek, izbiri materiala poročne obleke in o tem, kako izbrati poročno obleko glede na postavo, preberite na blogu s klikom spodnjega gumba.

Poroka po Vašoj meri! Poročna organizacija….

Razlogov za najem poročnega organizatorja je toliko! Če želite, da je vaš veliki dan popoln, je najem izkušenega strokovnjaka odčlična stvar.

Organizatorji porok vam lahko prihranijo čas, denar in stres. Sodelovali bodo z vami pri oblikovanju proračuna in časovnice, našli popolno prizorišče in prodajalce ter poskrbeli za vso dnevno logistiko. S poročnim organizatorjem ob strani se lahko sprostite in brezskrbno uživate na svoji poroki!

POLPONO ORGANIZIRANA POROKA

2020

DELNO ORGANIZIRANA POROKA

2019

POROKA NA KLJUČ

2019

POROKA NA PROSTEM

2018

številka mize za poroko
menu za poroko
Poroka & Vabila za poroko_Petra Design
poroka & vabila
kartice z imenima

Vol.3

Poroka je bolj luksuzna z tiskovinami!

Vaš popoln kontrolni seznam poročnega materiala

Vaše poročne pisalne potrebščine so ena prvih stvari, ki jih bodo videli vaši gostje, zato se morate prepričati, da naredijo dober vtis. Vaše poročne pisalne potrebščine bi morale odražati vaš osebni slog kot para in dati ton vašemu velikemu dnevu. Niste prepričani, kje začeti? Ne skrbite, pokrili smo vas. Tukaj je popoln kontrolni seznam vsega pisarniškega materiala, ki ga boste potrebovali za svojo poroko, od spominskih datumov do zahvalnih kartic.

Časovnica dogodka
Programi so odličen način za obveščanje gostov, obenem pa vaši slovesnosti dodajo osebno noto. Programi lahko vključujejo stvari, kot so vrstni red storitev, branja, glasbeni izbori in biografije poročne zabave. Programi so lahko preprosti ali dovršeni, vendar se prepričajte, da izberete obliko, ki se ujema z ostalimi vašimi pisalnimi potrebščinami

Sedežni red & kartice z imenimi
Kartice mest se uporabljajo za dodelitev sedežev za vsako mizo. Pogosto se usklajujejo z zasnovo programov in se lahko uporabljajo kot del namizne postavitve ali dekoracije.

Številke miz
Številke miz pomagajo gostom pri iskanju dodeljenih sedežev za vsako mizo.


Vabila za vse priložnosti: korenine in zgodovinsko presoja

Vabila za vse priložnosti so del vsakdana in so neizogiben del pomembnih trenutkov v našem življenju, kot so krst, poroke, rojstni dnevi in drugi prazniki. A kje se skriva njihova zgodovina in korenine? Korenine vabila – tradicija Vabila segajo v antično Grčijo in Rim, kjer so uporabljali papirnate ali pergamentne listine, da bi povabili ljudi…

Vabila za poroko – 5 vprašanja & odogovora za neveste!

Najlepše ideje za vabila za poroko: kako narediti vabilo, ki bo očaralo vaše goste? Poročna vabila so pomemben del vsakega poročnega dne, saj so prvi vtis, ki ga vaši gostje dobijo o vašem poročnem dnevu. Če želite, da vaša poročna vabila očarajo vaše goste, je pomembno, da so lepa in privlačna. Ena od najlepših idej…

Poročna spletna stran – TOP trend 2023

Poroke so se spremenile skozi čas in z njimi tudi načini pošiljanja poročnih vabil. V zadnjih letih se vse bolj uporabljajo digitalna poročna vabila, ki omogočajo hitro in enostavno pošiljanje informacij o poroki gostom. Ena od najbolj priljubljenih oblik digitalnih poročnih vabil je spletna stran za poroko. Poročna spletna stran je enostaven in intuitiven način…

Home » Poroka

Blog at WordPress.com.

barve za porko besedilo za poročno vabilo cena poročnih vabil dusty pink izbira poročnih vabil kuverte za vabilo papir za poročno vabilo poročna dekoracija poročno vabilo tiskovine za porko