fbpx

Kome poslati vabilo za poroko? Koga povabiti na slavje?

Komu poslati vabilo za poroko, koga pravzaprav povabiti na slavje in kako sestaviti najboljši seznam gostov – to je nekaj prvih vprašanj, s katerimi se mladoporočenca soočita pri načrtovanju in organizaciji poroke.

V tem prispevku najdete nekaj idej in namigov za lažji postopek ustvarjanja seznama poročnih gostov in pošiljanja poročnih vabil.

Kome poslati vabilo za poroko_Petra Design
vabilo za poroko

Kakšno poroko si želite? Se pravi, koliko vabil za poroko potrebujete?


Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da pozabite na tradicionalne načine odločanja, ali kot pravijo “vaški”. To je, da vam ni treba klicati ljudi, ki jih niste nikoli v življenju videli, ker so tete vaše tete, da se teta ne jezi. Skladno s tem se morata s partnerjem najprej dogovoriti o velikosti poroke, torej kako veliko in v kakšnem stilu si želita poroko. Na ta način boste izvedeli tudi okvirno število, ki ga potrebujete za izdelavo vabila za poroko.

Ko se boste odločili, kakšno poroko si želite, boste lahko okvirno določili, koliko denarja ste pripravljeni porabiti, tako za skupne stroške kot za vabila za poroko. Nekateri mladoporočenci se odločijo za poroke v ožjem krogu sorodnikov in prijateljev, drugi pa si želijo razkošne velike poroke. Vse je stvar odnosa, odločitve in soglasja para.


Seznam poročnih gostov kot izhodišče za odločitev, komu poslati poročna vabila!

poročno slavlje

Poroka v ožjem krogu prijateljev in družine

Običajno je na taki poroki okoli 40 do 60 gostov. Gostje se običajno že poznajo, zato je tovrstna poroka v ožjem krogu bolj sproščena, vzdušje pa bolj intimno. V tem primeru imate več finančne svobode glede podrobnosti vaših poročnih vabil.

Velike poroke – veliko število vabil za poroko

Na odločitev mladoporočencev vplivajo tudi trendi na področju porok. V zadnjem času so spet moderne velike poroke z okoli 100-150 gosti, tudi do 300 gostov. Na takšno poroko so povabljeni vsi sorodniki, prijatelji, sodelavci in tudi poslovni partnerji. Vzdušje na taki poroki je bolj formalno. Za velike poroke uporabite tudi večje število vabil, neveste pa se praviloma odločajo za elegantne in preproste možnosti, pri katerih je poudarek na dizajnu in ne na detajlih in dodatkih.

Eno prvih opravil pri načrtovanju vaše poroke bo priprava seznama gostov. Spodaj so grafični nasveti, ki vam bodo v pomoč pri odločitvi, komu poslati vabilo za poroko.

Koga povabiti na poroko_KOme poslati vabilo za poroko? Petra Design
Kome poslati vabilo za poroko?

NASVETI vezani za pošiljanje vabila za poroko

  • • Zelo pomembno je, da si dovolj zgodaj naredita seznam vseh ljudi, ki jih želita imeti ob sebi na poročni dan. Da jih s poročnimi vabili pravočasno obvestita o vajinem dnevu in želji, da bi bili z vami.
  • • Morda ne bi bilo slabo začeti s seznamom gostov: tistih, ki si jih zagotovo želite, in tistih, ki bi jih povabili na poroko, pa vam je čisto vseeno, če pridejo.
  • • Če načrtujete veliko poroko, lahko pošljete tudi kartice Save the Date. Nato pa počakajte na odgovore in sestavite seznam gostov glede na te odgovore.
  • • Če imate omejene možnosti in želite omejiti število ljudi, ki prihajajo z eno povabljeno družino, dodajte »Rezervirali smo _ sedežev za vašo družino.
  • • Za tiste goste, ki so samski ali imajo par, ki živi v paru, morate poslati poročno vabilo +1, kar pomeni, da jim ni treba priti samim.
  • • Če sta tvoja starša ločena in imaš v življenju novo pomembno osebo, se moraš pogovoriti z obema staršema o povabilu te nove osebe.
  • • Če tvoji starši financirajo del poroke, naj bodo tudi oni del vabila gostov. Vendar se o gostih obvezno pogovori z njimi, da kasneje ne bo neljubih situacij.
  • • V mnogih delih Slovenije je običaj, da se poročna vabila pošiljajo daljnim sorodnikom. Vsekakor dobro premislite, ali res želite poklicati svojega bratranca iz pete generacije, ki ste ga videli pred 10 leti.

Vabila za vse priložnosti: korenine in zgodovinsko presoja

Vabila za vse priložnosti so del vsakdana in so neizogiben del pomembnih trenutkov v našem življenju, kot so krst, poroke, rojstni dnevi in drugi prazniki. A kje se skriva njihova zgodovina in korenine? Korenine vabila – tradicija Vabila segajo v antično Grčijo in Rim, kjer so uporabljali papirnate ali pergamentne listine, da bi povabili ljudi…

Vabila za poroko – 5 vprašanja & odogovora za neveste!

Najlepše ideje za vabila za poroko: kako narediti vabilo, ki bo očaralo vaše goste? Poročna vabila so pomemben del vsakega poročnega dne, saj so prvi vtis, ki ga vaši gostje dobijo o vašem poročnem dnevu. Če želite, da vaša poročna vabila očarajo vaše goste, je pomembno, da so lepa in privlačna. Ena od najlepših idej…

Poročna spletna stran – TOP trend 2023

Poroke so se spremenile skozi čas in z njimi tudi načini pošiljanja poročnih vabil. V zadnjih letih se vse bolj uporabljajo digitalna poročna vabila, ki omogočajo hitro in enostavno pošiljanje informacij o poroki gostom. Ena od najbolj priljubljenih oblik digitalnih poročnih vabil je spletna stran za poroko. Poročna spletna stran je enostaven in intuitiven način…

barve za porko besedilo za poročno vabilo cena poročnih vabil dusty pink izbira poročnih vabil kuverte za vabilo papir za poročno vabilo poročna dekoracija poročno vabilo tiskovine za porko

Leave a Reply

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: