fbpx

Kaj je pečatni vosek & kako se uporabljaju pečati za vosek?

pečatn vosek in pečat za vosek je zelo priljubljen dodatek na modernim poročnim vabili

Ko brskate po Pintarestu za ideje za poročna vabila, ste verjetno naleteli na trend voščenih pečatov na kuvertah za vabila ali na samih poročnih vabilih. Predstavljamo vam kratek tekst o tem, kako izdelati pečatni vosek na vabilu, kdaj in zakaj ga uporabiti ter kako poslati poročna vabila z voščenim pečatom.

Voščeni pečati so klasični, lepi in našim poročnim vabilom dodajajo luksuz in eleganco. Vsekakor ga želite vključiti v poročne tiskovine.

Petra Design

A čeprav so lepa osrednja točka vaših poročnih vabil ali kuvert – ali so praktične in na kaj morate biti pozorni pri pošiljanju takšnih kuvert. Beri naprej…

Ti majhni reliefni krogi so navdušili svet poročnih vabil. Čeprav se na prvi pogled zdijo enostavni za izdelavo, je dela nekoliko več, kot si lahko predstavljate.Kaj so voščeni pečat – pečatni vosek – pečati za vosek?

Voščeni pečati so zgodovinski in trendovski detajl za poročna vabila in kuverte za vabila.

Voščene pečate so uporabljali tudi v starih časih, da bi zagotovili pristnost poslanega sporočila. Prelom pečata na pismu je pomenil, da je bilo sporočilo prebrano. Premožne družine so imele svoje grbe in monograme, s katerimi so žigosali kuverte. Namen voščenih pečatov se je skozi čas in zgodovino spreminjal, vendar je ohranil svojo prisotnost. Danes so voščenke okrasne, vendar se je način dela ohranil že od antičnih časov.

Tradicionalna metoda izdelave voščenega pečata

voščeno palčko stopimo s svečo na enem koncu in pustimo, da kaplja neposredno na papir. Gravirano kovinski pečat nato vtisnemo v ohlajen vosek, preden se strdi, tako da ostane odtis motiva.

Vroča pištola in voščeni pečat

Danes se na isti podlagi uporabljajo nekoliko spremenjene metode. Včasih se vosek stopi nad gorilnikom sveč v kovinski zajemalki ali malo bolj moderno stopi z vročo pištolo.

pečatni vosek – pečat za vosek

Vroča pištola je praktičen način za taljenje voščenih palčk, saj nekateri modeli pištol omogočajo nadzor nad intenzivnostjo segrevanja, s čimer se zmanjša verjetnost pregretja voska, ki bi bil videti neurejen na poročnih vabilih.

Pečatni vosek se zelo hitro ohladi, zato je treba pečat čim prej stisniti, da se ne strdi in postane neuporaben. Ko pečat odstranimo, pod njim v vosku ostane določen motiv s krogom okoli njega.

Voščeni pečati so zgodovinski in trendovski detajl poročnih vabil in kuvert za vabila.


Kako se uporablja voščeni pečat?

Najbolj priljubljen način uporabe voščenih pečatov je zapiranje zavihkov ovojnic za poročna vabila. Ta starinsko navdahnjen videz je bil stalnica v zadnjih nekaj letih. Še posebej, ko gre za klasične in starinske poroke. Voščene pečate je mogoče najti v skoraj vseh zamislih.

Od tradicionalnih stilov z monogrami do elegantnih cvetlic, tropskega zelenja in celo živalskih silhuet. Ta okrasni pisarniški detajl je resnično vsestranski za vse poročne teme.

Če iščete preproste načine za izboljšanje poročnih pisalnih potrebščin, so voščeni pečati majhen, a močan detajl. Zaradi katerega se bodo vaša vabila počutila kot umetniška dela po meri.

Voščene pečate na vabilih najpogosteje uporabljamo, ko si neveste želijo romantičen, a eleganten stil, ki ga navdihujejo vintage detajli. Ali čist vintage dizajn poročnih vabil, ki je v zadnjih letih postal zelo priljubljen.

Od modelov s tradicionalnimi monogrami, do motivov, ki dajejo prednost pisavi ali cvetličnemu razkošju, se bo voščeni pečat odlično podal v svojo estetsko vlogo. Saj je ta okrasni detajl vabila resnično vsestranski za vse poročne teme.

Če iščete preprost način za izboljšanje vaših poročnih potiskov, so voščeni pečati majhen, a močan detajl, ki bo vaša poročna vabila spremenil v pravo umetnino!

Pečatni vosek na poročnem vabilu_Pečat za vosek na vabilu_Petra Design
Pečatni vosek na poročnem vabilu_Pečat za vosek na vabilu_Petra Design

Voščenke so primerne za vse vrste papirja za poročna vabila, vključno s klasičnim kartonom, paus papirjem, lanenim papirjem in podobno. Voščeni pečat lahko uporabite tudi na karticah z imeni gostov, številkah miz …

Če ste res ustvarjalni, lahko voščene štampiljke uporabite tudi na nepapirnatih poročnih predmetih: poročnih darilih, vinskih steklenicah, kozarcih za šampanjec itd. veliko možnosti, če se odločite malo igrati!


Pošiljanje poročnih vabil z pečatnim voskom

Svetujemo vam, da kuverte za vabila naslovite pred vlivanjem voščenke, saj boste podatke lažje zapisali na ravno površino.


Pečat na ovojnicah z vabili mora biti dovolj trden, da ga lahko pošljete po pošt. Če pa vas skrbi, da bi se pečati poškodovali, imate dve možnosti:

  • 1. uporabite zunanje ovojnice, da zaščitite pečat pred pošiljanjem po pošti, ali
  • 2. ga pošljite. osebna poročna vabila.

Osebna dostava vabil je običajno možna, če so vaši gostje v istem ali bližnjem kraju kjer živite, zato se lahko odločite za tisk le nekaj kuvert in tako zmanjšate stroške dostave in dodatnih kuvert.

Če osebna izročitev ni možna, za pošiljanje kuverti pri vabilih brez dodatne zunanje ovojnice, namesto lepljenja že pripravljenih štampiljk izberite možnost vlivanja voska neposredno na ovojnico.

Druga možnost in enostavnejša metoda je tiskanje papirnatih ali svilenih trakov, ki gredo okrog poročnega vabila namesto kuverte vabila.

Če pošiljate vabila s samolepilnimi voščenkami, priporočamo, da vedno uporabite zaščitno zunanjo ovojnico, saj je lahko samolepilnica včasih manj obstojna kot vosek, vlit neposredno na papir.

Hvala za branje!

Upam, da vam je besedilo pomagalo pri odločitvi.
PetraVabila za vse priložnosti: korenine in zgodovinsko presoja

Vabila za vse priložnosti so del vsakdana in so neizogiben del pomembnih trenutkov v našem življenju, kot so krst, poroke, rojstni dnevi in drugi prazniki. A kje se skriva njihova zgodovina in korenine? Korenine vabila – tradicija Vabila segajo v antično Grčijo in Rim, kjer so uporabljali papirnate ali pergamentne listine, da bi povabili ljudi…

Vabila za poroko – 5 vprašanja & odogovora za neveste!

Najlepše ideje za vabila za poroko: kako narediti vabilo, ki bo očaralo vaše goste? Poročna vabila so pomemben del vsakega poročnega dne, saj so prvi vtis, ki ga vaši gostje dobijo o vašem poročnem dnevu. Če želite, da vaša poročna vabila očarajo vaše goste, je pomembno, da so lepa in privlačna. Ena od najlepših idej…

Poročna spletna stran – TOP trend 2023

Poroke so se spremenile skozi čas in z njimi tudi načini pošiljanja poročnih vabil. V zadnjih letih se vse bolj uporabljajo digitalna poročna vabila, ki omogočajo hitro in enostavno pošiljanje informacij o poroki gostom. Ena od najbolj priljubljenih oblik digitalnih poročnih vabil je spletna stran za poroko. Poročna spletna stran je enostaven in intuitiven način…

barve za porko besedilo za poročno vabilo cena poročnih vabil dusty pink izbira poročnih vabil kuverte za vabilo papir za poročno vabilo poročna dekoracija poročno vabilo tiskovine za porko

Leave a Reply

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: