fbpx

Kako odabrati idealno poročno vabilo v samo 8 korakih?!

Mini vodič na temu kako odabrati idealno poročno vabilo v samo 8 korakih!

Poročna vabila so prva stvar, s katero na gostih naredite vtis o stilu in tematiki vaše poroke. Zato je pomembno izabrati pravo poročno vabilo! Kako to narediti….

Silver Box izbira poročneg vabila v paketo z dodatcimi!
Silver Box poročno vabilo_Petra Design

The artist is the creator of beautiful things. To reveal art and conceal the artist is art’s aim. The critic is he who can translate into another manner or a new material his impression of beautiful things.”

Svojemu partnerju ste ponosno rekli Da. Določili ste sanjski datum poroke. Kraj je že znan. Prihaja veliki dan. Kaj je naslednja stvar, ki jo moraš narediti? Oh ja! Goste seveda obvestite! Tu pridejo na vrsto poročna vabila. Izbira popolnih poročnih vabil pogosto ni tako preprost postopek, kot si predstavljajo pari (večinoma bodoči ženini😊). Ampak ne skrbi! Zato obstajajo ljudje, ki izdelujejo poročna vabila in so vam zagotovo pripravljeni pomagati.

Tu vskočimo mi! Za začetek vam spodaj predstavljamo naš popoln vodnik o tem, kako izbrati poročna vabila. In končno … Ugotovite!

Petra Design

Preden se lotite odločanja o osnovnih elementih poročnega vabila, ne pozabite, da gostom služijo kot uvod v stil vaše poroke. Da bi pustila vtis harmonije, naj bodo vaša poročna vabila usklajena z ostalimi tiskovinami in dekoracijami, ki jih boste imeli na sam poročni dan.

Kako odabrati idealno poročno vabilo?

  1. Izberite velikost in obliko poročnega vabila

  2. Razmislite o slogu poročnega vabila

  3. Izberite barvno paleto za vaša poročna vabila

  4. Kaj napisati na poročno vabilo?

  5. Katero pisavo želite na poročnem vabilu?

  6. Izbira tipa papirja za poročna vabila

  7. Izbor kuvert za poročno vabilo

  8. Cene izdelave poročnih vabil


1. Izberite velikost in obliko poročnega vabila

Prvi korak pri izbiri poročnega vabila je izbira oblike vabila, torej njegove velikosti – dimenzij. Današnja ponudba poročnih vabil je široka in pestra, zato lahko na trgu najdete ležeča, navpična, kvadratna, okrogla, ovalna, zložljiva, ležeča ali pokončna poročna vabila in številnih drugih oblik. Dimenzije so v skladu z oblikami, večje ali manjše.

Med barvitimi izbirami pa ostajajo najbolj priljubljena ravna, kvadratna, enostranska ali dvostranska poročna vabila. To so vabila, ki temeljijo na kotih devetdeset stopinj, ki tvorijo standardno obliko poročnega vabila. Najpogostejši dimenziji sta A5 (148 cm x 210 cm) in Q5 (148 cm x 148 cm).

“Tradicionalna” velikost poročnega vabila. Popoln je za klasične in luksuzne poročne teme. Na voljo je v najširšem izboru dizajnov in barv. Popolna izbira za preprosto, a razkošno “vau” izkušnjo za vaše goste.


2. Razmislite o slogu poročnega vabila

Izbira poročnega sloga je odličen način, da na svoj poročni dan vnesete svoj stil in osebnost. Ko se odločite, kateri poročni slog želite, lahko poiščete dizajn vaših poročnih vabil in ostale tiskovine v skladu z njim. Ne glede na to, ali razmišljate o boho stilu ali elegantnem dvornem slogu, si vzemite nekaj časa in poiščite ideje glede na temo, o kateri razmišljate.

Z izbiro stila poročnih vabil poskrbite, da bodo le-ta podajala noto, kaj boste pripravili za goste na sam poročni dan. Držite se na primer podobnih motivov, barv ali izbire pisave. S stilom ne morete zgrešiti, vprašanje je le, kateri bo najbolj ustrezal vašemu značaju, željam in željam.

V naši ponudbi boste v pestri izbiri dizajnov našli cvetlična in elegantna poročna vabila. Zakaj ta dva sloga? Ker so to trije univerzalni stili poročnih vabil, katerih dizajn se zlahka prilega kateri koli temi poroke. Tako lahko izberete enega od naših cvetličnih motivov za svojo poroko z moderno temo.

Ni nujno, da so poročna vabila replika poročne tematike, vendar morajo imeti podoben videz. Poročna vabila so na trgu na voljo v različnih slogih: cvetlična, rustikalna, vintage, boho, destinacijska, elegantna, moderna, tipografska, art deco in podobna poročna vabila.

Brezplačni dizajni poročnih vabil_Petra dizajn
Oglejte si ponudbo BREZPLAČNIH dizajnov poročnih vabil! PETRA DESIGN

3. Izberite barvno paleto za vaša poročna vabila

Izbira barve za vaša poročna vabila je v veliki meri odvisna od teme in stila vaše celotne poroke. Ne glede na to, ali se poročite poleti, spomladi, pozimi ali jeseni, bo barvna paleta, ki jo izberete za svoj veliki dan, verjetno odražala vaš osebni okus.

Izbrane želene odtenke lahko enostavno vgradite v poročna vabila, nato pa na celotno tiskovinsko gradivo, ki ga potrebujete na sam poročni dan (kot so poročne zahvale, pozdravni napisi, sedežni red, številke miz, jedilniki in drugi materiali).

Predstavljamo vam pregled barvnih kombinacij, ki so priljubljene pri organizaciji porok in prepričani smo, da bo katera od barvnih kombinacij ustrezala vašemu stilu.

Poglej!

4. Kaj napisati na poročno vabilo?

Pri izbiri poročnega vabila poleg kreativnega procesa, kot je izbira barve, papirja, dizajna, pisave in podobno, ne pozabite na primarno funkcijo poročnega vabila. Je v informativne namene!

Poročna vabila morajo gostom posredovati osnovne informacije o vašem velikem dnevu. Ključni podatki, ki jih mora vsebovati poročno vabilo so: imena mladoporočencev, datum poroke, lokacija pogostitve in obreda ter kontakt potrditve (ne)prihoda.


Vse ostale podatke in podrobnosti je priporočljivo zapisati na dodatno informacijsko kartico (kartice s podatki o poroki, dress code, možnosti v zvezi z darili itd.).

Komplet poročnih vabil_Petra Design

Besedilo poročnega vabila lahko prilagodite temi poroke. Če je vaša poroka bolj priložnostne narave, v krogu ožje družine in prijateljev, lahko napišete na primer neformalno, šaljivo besedilo. Če je poroka z velikim številom gostov, se je priporočljivo držati osnovnih podatkov. Če ste romantična duša, lahko poleg osnovnih podatkov dodate še svoj najljubši citat o ljubezni, kratek refren vaše najljubše ljubezenske pesmi itd.


5. Katero pisavo želite na poročnem vabilu?

Pisave lahko drastično vplivajo na videz vašega poročnega vabila. Pri naši ponudbi poročnih vabil skrbimo, da so pisave usklajene in da se skladajo z dizajnom. Z več kot 100 pisavami, med katerimi lahko izbirate, se vaše vabilo v le nekaj klikih oblikuje od moderne minimalistične do elegantno prefinjene.

Pisave opisujejo stil poročnega vabila in dajejo pridih temi, ki ste jo izbrali za svojo poroko.

Tako na primer pisave Script želijo posnemati poteze rokopisa. Zaradi elegance pisave so številne pisave v tej skupini pogoste pri poročnih vabilih. Ena izmed najbolj priljubljenih pisav za poročne scenarije je jedrnata, kaligrafska pisava, imenovana Windy Song Font.

Če pa niste prepričani, katero pisavo bi izbrali, naj vas vodi tisto, kar vam enostavno pristaja na očeh, izbiro pisave pa prepustite oblikovalcu vaših poročnih vabil.


6. Izbira tipa papirja za poročna vabila

Medtem ko se ukvarjate z izbiro popolnega dizajna za vaša poročna vabila, ne pozabite izbrati vrste papirja, ki bo dopolnil videz vašega končnega, tiskanega poročnega vabila.

Vsaka vrsta papirja ima svojo zgodbo in vlogo pri nastajanju poročnih vabil, poročnih zahval, jedilnikov, sedežnih kart, številk miz in drugih tiskovin.

Poročna vabila je mogoče natisniti na najrazličnejše vrste papirja, vendar ne pozabite, da vse vrste papirja niso primerne za vsa vabila.

Gotovo se sprašujete, kako in kaj izbrati?

PD

Vrsta papirja ali materiala, ki ga izberete za poročna vabila, je pomemben element, ki narekuje izgled in občutek celotnega vabila. Če je oblikovanje srce, je papir zagotovo duša. Izberite vrsto papirja, ki ustreza temi vaše poroke, a hkrati ostane v okviru vašega proračuna.

Vrste papirja za poročna vabila:

Papir iz bombažnih vlaken

razmeroma drag material za poročna vabila, izbran zaradi združljivosti z visokim tiskom, zato se uporablja predvsem za dokumente, ki jih je treba dolgoročno ohraniti (memorandumi, pravni dokumenti).

Mat papir

Ta vrsta papirja je videti čista in sveža, zaradi česar je pogost standard izbire. Mat papir ima bolj utišan občutek. To je mogoče zelo učinkovito uporabiti pri dizajnih s svetlo ali pastelno barvno shemo in pri dizajnih z veliko besedila. Ker se mat papirji manj premikajo pod svetlobo, imajo tudi bolj “ploski” občutek kot sijajni listi.

Biserni papir

sijajni je podobna vrsta papirja kot mat, z dodatkom sijajnega sijaja. Prav tako priljubljena izbira. Tam je znan Silica Blue, poseben papir, obojestransko prevlečen z metaliziranim bisernim učinkom. Kakovosten in luksuzen videz ter gladka struktura. In Gold Dust, dvojno premazan papir za poročna vabila, metalik belo-srebrne barve. In White Gold special papir, obojestransko prevlečen, kovinsko zlate barve.

Paus papir

gladek, občutljiv, prosojen papir. Na voljo je v številnih barvah, težah, znamkah in celo teksturah. Je edinstven, vsestranski in neskončno uporabljen v svetu oblikovanja. Ta čisti dodatni material je odličen za nanos na vrh poročnega vabila za bolj razkošen rezultat.

Glassine

Gladek in sijoč papir, odporen proti maščobam. Ni popolnoma vodotesen, vendar vpije manjšo količino vode kot navadne vrste papirja. Izdelana je iz 100% lesne mase. Podoben je Vellum papirju, vendar bolj voskast.

Recikliran papir

podoben ročno izdelanemu papirju, vendar uporablja organske reciklirane materiale in rastline. Tako imamo na primer specialni papir Flora Avorio, nepremazan, rahlo rumenkaste barve in teksturo iz recikliranega materiala.

Ponudba je pestra po izgledu, načinu obdelave, gramaturi in ceni.

PD

Naše priporočilo za izbiro papirja za poročna vabila

Mat papir je odlična izbira za vabila, ki imajo veliko besedila ali so oblikovana v pastelnih shemah, medtem ko je na primer Pearl papir zelo pogosta izbira vrste papirja, saj daje poročnim vabilom noto svečanosti in razkošen videz s svojo zlato barvo. , srebrni ali beli biserni učinek. V zadnjem času je recikliran papir za poročna vabila postal priljubljena izbira za poroke z moderno temo.

Na koncu se splošna izbira zmanjša na to, kakšen papir vam je všeč in kako si predstavljate, da bodo izgledala vaša poročna vabila. In seveda, koliko denarja lahko in želite nameniti tistemu delu proračuna za organizacijo poroke.


Bela kuverta za poročno vabilo_Petra Design

Vol.3

7. Izbor kuvert za poročno vabilo

Pomemben del poročnega vabila je prav gotovo njegova ovojnica, v katero se le-to položi pred naslavljanjem in pošiljanjem.Obstaja veliko stilov, barv in velikosti kuvert za poročna vabila.

Kar morate vedeti o kuvertah je naslednje: kuverta se mora po izgledu ujemati z dizajnom poročnega vabila, barva kuverte naj ne bo drastično drugačna in seveda se mora ujemati z dimenzijami poročnega vabila. Kuverte so tako kot vabila izdelane iz različnih vrst papirja, zato se njihova gramatura razlikuje glede na vrsto papirja.

Najpogosteje je od 130 do 170 gr. Kuverte za poročna vabila imajo lahko na notranji strani potisk vašega dizajna poročnega vabila ali kakšen drug grafični element. Vključujejo lahko tudi tisk na zunanji strani z vašim osebnim dizajnom.


Kuverte so lahko v različnih formatih. Nudimo dve dimenziji kuvert, ki sta kompatibilni z dimenzijami poročnih vabil iz naše ponudbe.


Komplet poročnih tiskovin za poročni dan_Petra Design

8. Cene izdelave poročnih vabil

Cene poročnih vabil se gibljejo zelo široko, od 0.30 evra na vabilo do 10,00 evra na poročno vabilo.

Na ceno poročnega vabila vpliva veliko dejavnikov, ki so odvisni izključno od vaših želja, izbir in finančnih možnosti.

Petra Design

Pri ponudnikih poročnih vabil boste našli tudi različne pristope prodaje. Ko torej odprete spletne strani in pogledate navedene cene poročnih vabil, še ne pomeni nujno, da je to končna cena vabila. Nekateri ponudniki postavijo najnižjo ceno vabila, da bi pritegnili vašo pozornost, potem pa na koncu ugotovite, da morate doplačati tisk na poročno vabilo (ali celotno število vabil, odvisno od količine) in/ali doplačati za oblikovanje poročnega vabila.

To bi pomenilo, da je najnižja prikazana cena na spletni strani v bistvu samo cena materiala, torej papirja za poročno vabilo. Seveda imajo različni ponudniki različne pristope, zato boste pri nekaterih dobili idejno rešitev brezplačno, če bo količina presegla določeno številko. In druge podobne možnosti trženja.

Na kratko: na ceno poročnega vabila vpliva kakovost papirja, kakovost tiska, stroški grafične priprave, dodatne spremembe, število vabil, določeni detajli, individualni pristop itd.

Petra Design

Na koncu je najbolj pomembno, koliko v resnici želite plačati za vaša poročna vabila. Tudi cenejši so lahko videti zelo elegantni in elegantni, če so narejeni na dober način.

Na splošno pa velja pravilo “Več denarja, več glasbe”.

V naši ponudbi so navedene cene poročnih vabil končne cene, z vključenim grafičnim oblikovanjem, z vključenim tiskom & skrbno izbranim kvalitetnim papirjem. Poglej!

Vse spremembe, ki jih sami želite, niso vključene v navedeno ceno poročnega vabila, ampak se obračunajo po navedenem ceniku.


barve za porko besedilo za poročno vabilo cena poročnih vabil dusty pink izbira poročnih vabil kuverte za vabilo papir za poročno vabilo poročna dekoracija poročno vabilo tiskovine za porko

Živijo!

Upam, da ste uživali v branju te objave in izvedeli veliko novih informacij!

Če imate dodatna vprašanja, vam bomo z veseljem odgovorili!

Petra Design Kontakt

Leave a Reply

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: